dinsdag 1 juli 2014

Siergrind en siersplit kopen?

Siergrind of siersplit kopen? Dit zijn dingen die je moet weten!

De prijs

Wist je dat het online kopen van siergrind en split veel goedkoper is dan het te doen via bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf? Wat webwinkels waar dat kan zijn onder ander: grind-webshop.nl en natuursteenwebshop.nl. Doordat de producten rechtstreeks worden geïmporteerd uit het buitenland en er geen tussenhandel tussen zit is het grind en de split veel goedkoper.

Splitplaten

Zorg voordat je siergrind of siersplit in je tuin legt altijd dat er een ondergrond van worteldoek en splitplaten aanwezig is. Worteldoek voorkomt onkruid dat door het grind heen gaat groeien, splitplaten zorgen ervoor dat je comfortabel kunt lopen en dat het grind op de plaats blijft.

Hardheid

Als je grind of split wilt gebruiken voor een parkeerplaats of oprit kun je het beste kiezen voor een hard soort siergrind of siersplit. Voorbeelden hiervan zijn ardenner split of basalt split. Deze breken minder snel als er een auto overheen rijd en blijven dus langer goed.

De soort siergrind of siersplit

Niet elk soort split past bij elke tuin. Als je twijfelt over de keuze voor een bepaalde siergrind of siersplit kun je het beste advies vragen aan iemand die er verstand van heeft zoals een tuinarchitect of hovenier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten